Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Peking

Peking hasznos tippek

Peking, Kína, Hasznos tippek

Hasznos tippek

Peking, Kína, Hasznos tippek

Éghajlat
Pekinget leginkább késő ősszel és tavasszal érdemes felkeresni. A tél hideg és száraz kevés hóval, de sok napsütéssel. Nyáron párás időben nem ritka a 30-35 fok sem. Az éves csapadékmennyiség 75%-a ilyenkor esik.

Időeltolódás
Kínában télen 6, nyáron 7 órával kell előreállítani az órákat, nincs nyári és téli időszámítás.

Egészség
Védőoltásra nincs szükség. Érdemes a bevált gyógyszereket magunkkal vinni megfázásra, hasmenésre és székrekedésre. A nyelvi nehézségek miatt a gyógyszertárban nehezen boldogulhatunk, ugyanez nehezíti a kórházi ellátást is.

Nagykövetség
Sanlitun körzet, Dongzhimen waidajie 10.
Tel: 00-8610-6532-1431
Ügyelet: 00-8610-6532-1273
E-mail: mission.pek@kum.hu

Pénz
A kínai valuta neve renminbi (a nép pénze). Alapegysége a yuan, 1 yuan 10 jiao. Külföldi valutát a legtöbb szállodában és a Nemzeti Bank fiókjaiban lehet váltani.
A nyugati kártyákat elfogadó automaták megtalálhatók a legtöbb bevásárlóközpontban és egyes hotelekben, de sokat találunk a belvárosban is.
A legelterjedtebb hitelkártyák használhatók a legtöbb hotelben, üzletben és étteremben.

Elektromosság
Pekingben 220 V-os az áram, de az aljzatok teljesen mások, mint Magyarországon.

Internet
A pekingi internetkávézók szigorú szabályok szerint működnek, ennek következtében kellemes a környezet az internetezők számára. Sok hotelben van ingyenes internetezési lehetőség is.

Telefon
A Pekingen belüli telefonálás rendszerint ingyenes. A legtöbb hotelből közvetlenül is telefonálhatunk külföldre, bár ez nagyon drága. Egyes telefonfülkék elfogadják az IC-kártyákat, amelyeket utcai árusoktól vagy kisebb boltokban vásárolhatunk meg.

Posta
A hotelek többségében van postai szolgálat. A Kínába érkező és onnan feladott küldemények kézbesítési ideje átlagosan 6 nap. A csomagokat a postahivatalokban kell feladni, hogy ne akadályozzuk a vámeljárást.

Borravaló
Rendszerint nem várják el, de a nagy hotelek pincérei, éttermek és taxisok számítanak a borravalóra.

Közbiztonság
Különleges biztonsági intézkedésekre nincs szükség, de értékeinket ne hagyjuk őrizetlenül. A buszon ügyeljük a táskákra, pénztárcákra a zsebesek miatt.

Vám
Be- és kiutazáskor tisztában kell lennünk a vámszabályokkal, mert néha olyan dolgok is szerepelnek a tiltólistán, amelyre nem is gondolnánk. Az érkezéskor kapott vámnyilatkozat másolatát be kell mutatni távozáskor. Drága ékszereket, tárgyakat és külföldi valutát be kell jelenteni, és minden behozott darabot ki is kell vinni. A régiségekre kiviteli tilalom van érvényben. A kivihető régiségekre matrica kerül, tanácsos az üzletben számlát is kérni.

Forrás: Nyitott szemmel: Peking

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!