Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Nagy Fal

Kína, Peking, Látnivalók

Nagy Fal

Peking, Kína, Látnivalók
  • Cím: Kína, 北京市 Yanqing, 八达岭镇 216 Provincial Rd, 岔道古城5号

A Nagy Fal Kína legnagyobb turisztikai látványossága, de világviszonylatban is egyike a legnagyobbaknak. Évente 5 millióan keresik fel.

A 10 000 li hosszú Nagy Fal megépítése jelentette a 2000 éves múltra visszatekintő falépítés csúcsát Észak-Kínában. A ma is látható szakasz a a 15. században készült és kb. 4000 km hosszú.

A hatalmas falat földből és kövekből emelték, a tetején végtelen hosszan őrtornyok sorakoznak. A régészek több falszakaszt is azonosítottak, amelyek közül néhány még az i.e. 5. században épült. 

Az első császárnak, Qin Shi Huangdinak jutott először eszébe a Nagy Fal megépítésének ötlete. Kína minden fejedelemségét uralma alá hajtotta, majd Meng Tian tábornok vezetésével 300 000 erőszakkal toborzott munkást hajtottak ki az építkezésre. 

A Ming-dinasztia 200 éven át folyamatosan erősítette a falat, hogy védelmet nyújtson a betörő mongolok ellen. A XVIII. század közepétől azonban egyre rosszabb állapotba kerül. Azóta időről-időre mozgalmak indulnak a Nagy Fal megmentésére és felújítására.

Kinek ajánljuk: Mindenkinek látnia kell.


Nagy Fal
Peking, Kína
Copyright: edhelien   Forrás: flickr

Pekingi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!