Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Peking

Peking közlekedés

Peking, Kína, Közlekedés

Közlekedés

Peking, Kína, Közlekedés

Légi közlekedés
Peking modern reptere 30 km-re található a városközponttól. Taxival az út 30-40 perc. Az Air China buszjáratokat biztosít a repülőtérről a belváros számos pontjára. 

Vonat
Európából a Transzszibériai Vasúton is el lehet jutni Pekingbe. A vonatok a pekingi Főpályaudvaról indulnak, és Mongólián át 5, Északkelet-Kína érintésével 6 nap alatt érnek Moszkvába.

Hajó
Kínát számos hajójárat köti össze Dél-Koreával és Japánnal. A dél-koreiai Inchon kikötőjéből Shanghai, Weihai, Tianjin, Qingdao, Dalian , Dandong és Yantai városokba indulnak hajók. 
Nyáron Nyugat-Pekingből a Nyári Palotához óránként indulnak hajójáratok, az utazás 1 órát vesz igénybe a Chang-folyón.

Tömegközeledés

Metró
A pekingi metró első vonalát 1971-ben avatták fel. Az utazás gyors, olcsó és időtakarékos. Reggel 5:30-tól 23:00-ig néhány perces időközönként járnak a szerelvények. A tájékozódás könnyű, a legtöbb felirat kétnyelvű. Jegyet a jegypénztárakban vásárolhatunk. 

Busz
A sárga, vörös és kék buszok útvonalai az egész várost behálózzák. A járatok 5:00 és 23:00 között közlekednek.

Minibusz
A minibuszok gyakran ugyanazokon az útvonalakon járnak, mint a buszok, de ezekkel gyorsabb és kényelmesebb az utazás. A jegy ára az út hosszától függ. A turisták gyakran inkább ezt használják a buszok helyett, bár drágább. A minibuszoknak vannak hivatalos megállóhelyei, de ha vannak üres helyek a járaton bárhol megállnak, ahol leintik őket.

Taxi
Pekingben többfajta taxi működik. A tarifa olcsónak mondható, az ár a hátsó szélvédőn olvasható piros matricán. Minden taxiban van óra és a sofőrök általában becsületesen használják. A sofőrök zöme nem, vagy csak alig beszél angolul, de tartanak maguknál címkártyát a hotelekről, éttermekről és nevezetességekről.

Autóbérlés
Külföldiek vezethetnek autót Kínában, de ehhez helyi jogosítvány szükséges. Egyszerűbb, ha sofőrrel együtt bérelünk autót. Ezt a legtöbb utazási irodában és hotelben megtehetjük.

Kerékpár
A pekingiek még mindig ezt a járművel használják a legtöbbet, de a népesség növekedésével egyre több az autó és kevesebb a kerékpár. Nem igazán élvezetes módja ez a közlekedésnek. A legtöbb hotelben van kerékpárkölcsönző. A fékek állapotát mindig ellenőrizzük.

Forrás: Nyitott szemmel: Peking

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!